KESKIÖSSÄ ASIAKAS

Yhteistyö asiakkaan ja KOTELO-ohjaajan välillä muotoutuu aina yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tavoitteenamme on luottamuksellisen asiakassuhteen muodostaminen, jossa sinä asiakkaana voit kokea tulevasi kuulluksi ja arvostetuksi omana itsenäsi.

KOTELO-toimipisteessä saat ammattilaisen tukea ja apua pohtiessasi seuraavia aiheita.

 

TYÖLLISTYMISEN MAHDOLLISUUKSIEN KARTOITTAMINEN

Elämäntilanteesi huomioiden lähdemme yhdessä etsimään mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja kohti työllistymistä. Joskus saattaa riittää, että saat hieman rohkaisua ja toisinaan tarve on perusteellisemmalle pohdinnalle. Teemme yhteistyötä sekä eri viranomaisten että työnantajien kanssa.

HAASTEET ARJESSA

Työskentely ei rajoitu vain työ- ja koulutusasioihin, vaan katsomme elämää kokonaisuutena. Etsimme yhdessä ratkaisuja myös mm. sosiaalisten suhteiden, taloudenhallinnan ja asumisen haasteisiin.

OSAAMISEN KEHITTÄMINEN JA KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN

Jos sinulla on tarvetta päivittää tai täydentää osaamistasi tai haaveilet kokonaan uudesta alasta, on ammattilaisen tuki erilaisten vaihtoehtojen selvittämisessä usein hyödyllistä. KOTELO-ohjaaja voi auttaa etsimään tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi soveltuvia koulutusmahdollisuuksia sekä jäsentämään tavoitteita.

SÄHKÖINEN ASIOINTI

Joskus sähköisten palveluiden käyttö ei suju vaivattomasti ja lomakkeet ja hakemukset saattavat tuntua haastavilta. KOTELO-toimipisteessä saat apua myös sähköisten asiointipalveluiden käyttöön.