KOTELO päättyy

Hankeaikaa marraskuun loppuun saakka

On kiitosten aika

 

Maaseutukunnan KOTELO-hanke on päättymässä marraskuun 2022 lopussa. Vesannon kunnan isännöimää ja Nilakan alueen kunnissa toiminutta osallisuushanketta on pyöritetty neljän ohjaajan ja projektikoordinaattorin voimin. Marraskuussa 2019 alkaneen hankkeen vaiheissa on ollut monenlaisia käänteitä, joista suurin oli korona. Osallisuus siirtyi liki pariksi vuodeksi verkkoon ja laavuille.

Asiakasohjausta on tehty pienissä ja suurissakin asioissa. Asiakkaiden askelmat ovat kulkeneet välillä oppisopimus-, työkokeilu tai työllistymispolkua. Joskus etapit ovat edenneet rivakasti, ja toisinaan on tarvittu aikalisää. Hyvää yhteistyötä on tehty moniammatillisissa verkostoissa.

Hankkeemme aikana on ollut jatkuvia henkilömuutoksia niin hankkeen kuin isäntäkuntien henkilöstössä kuin myös sidosryhmissä. KOTELO-hanke löysikin oman paikkansa varsin ketteränä ja joustavana toimijana tilanteessa, jolloin valmistaudutaan hyvinvointialueelle siirtymiseen, työvoimapalvelujen muutoksiin ja on vastaanotettu sotaa paenneita ukrainalaisia.

Mitä KOTELO:n jälkeen? Asiakkuuksia on siirtymässä eri toimijoille. Tulollaan on uusia hankkeita, joiden avulla on mahdollista räätälöidä uudentyyppisiä toimintoja ja saada tietoa palvelutarpeista. KOTELOn keräämää tietoa kokoamme myös loppuraporttiin hyödynnettäväksi tulevissa palvelujen suuntaamistöissä.

KOTELO kiittää ja kuittaa,

Saara, Ulla, Jukka, Kristiina ja Anu

17.11.2022 11.32